1-op-1 Coaching

Je ziet dat je kind niet genoeg zelfvertrouwen heeft. Allerlei onzekere gedachten spelen hem/haar parten. Je kind lijkt sociale of nieuwe situaties te vermijden en vindt maar met moeite – of misschien zelfs helemaal geen – aansluiting bij leeftijdsgenootjes.

Je moedigt aan: ‘Probeer maar eens’, ‘Ga maar meespelen’, ‘Dat is toch leuk!?’. Maar je woorden hebben weinig effect. Je wil heel graag helpen, sterker nog: je voelt dat jouw steun nodig is. Maar je weet ook dat je je kind er op de lange termijn geen plezier mee doet als je alles voor hem/haar oplost. En soms is dat allemaal best frustrerend om te zien…

Wat als jouw kind:

  • Al die negatieve, niet-helpende gedachten leert omzetten in positieve
  • Voldoende zelfvertrouwen krijgt om zijn/haar eigen pad te volgen
  • Stevig staat en duidelijk zijn/haar grenzen aan kan geven
  • Vriendjes en vriendinnetjes maakt en speelafspraakjes of partijtjes niet meer schuwt
  • Zich helemaal oké voelt, en blij is met zichzelf?

Kortom, wat als jouw kind weer lekker vrolijk door het leven gaat. En dat jij daardoor weet en voelt dat je wat meer kan loslaten. Dat jouw aanmoediging steeds minder nodig is. Dat er een goede basis ligt. Dat je kind gelukkig is en dat jij vertrouwen hebt dat hij/zij zal opgroeien tot een gelukkige volwassene. Is dat wat jullie nodig hebben?

Neem dan snel contact op, want dat kan!

Geen one size fits all

Als kindercoach help ik jou en jouw kind (7+) op een laagdrempelige manier. Ik maak een connectie met een warme, open houding en positieve aandacht. Samen gaan we op zoek naar de ‘goudklompjes’ van jouw kind: de mooie kwaliteiten en unieke eigenschappen die hij/zij al in zich heeft.

Ik geloof niet in een ‘one size fits all’ traject. Dus wat wij gaan doen, ligt er maar helemaal aan wat bij jouw kind past, en wat de precieze vraag is. Wel krijgt jouw kind bij mij in ieder geval te maken met:

  • Ontspanningsoefeningen en/of visualisaties
  • Kwaliteiten(spellen)
  • ‘Onderzoeken’ van de dynamiek in de verschillende systemen waar je kind in verkeert (het gezin/school)
  • De kracht van gedachten, het G-schema
  • Eenvoudige thuisopdrachten

Elke sessie sluiten we af een spelletje, en de laatste 5 minuten kom je er als ouder nog even bij om te bespreken wat we die dag hebben gedaan en wat het eventuele huiswerk is.

Eerst even kennismaken, daarna aan de slag!

Je wilt natuurlijk eerst even kennismaken, daarom ontmoeten we elkaar eerst in een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.  Tijdens dat gesprek kijken we of het klikt en of wij een traject willen starten. Meestal is het kind bij dit gesprek niet aanwezig, maar dit mag wel.

Daarna plannen we het intakegesprek. Dat gesprek voer ik graag met beide ouders (mits aanwezig in het leven van het kind) en zonder het kind. In dit gesprek bespreken we wat er speelt, aan de hand van een vragenformulier.

Hierna volgen drie kindercoachsessies van één uur, met steeds één week ertussen. Na deze drie sessies volgt een tussen-evaluatiegesprek, zonder het kind.

Meestal volgt daarna nog een keer een reeks van drie sessies, eventueel met twee weken ertussen, gevolgd door een evaluatiegesprek. Na dat evaluatiegesprek ronden we af, of we bespreken wat er nog nodig is. Dit kan bijvoorbeeld één of meerdere extra sessies zijn, een contactmoment/sessie/afspraak na een bepaalde periode of het volgen van één van mijn groepstrainingen.

Laten wij samen aan de slag gaan!

Dus, gun jij jouw kind een positiever zelfbeeld? Denk jij dat wij bij elkaar passen, en klinkt dit als de juiste begeleiding voor jouw kind?

Weet je bovendien zeker dat jouw kind ook graag wilt dat er iets verandert in zijn/haar leventje? En ben je bereid je kind op alle mogelijke manieren te steunen in dit proces, bijvoorbeeld door samen aan de huisopdrachten te werken?

Neem dan contact met mij op.

Ouders van ‘Thijs’, 11 jaar:
“Wat ik bijzonder vind, is hoe snel Kirsten het vertrouwen van mijn zoon heeft gewonnen, terwijl hij begon met een enorme weerstand/weerzin. Ze is integer en zal nooit zomaar informatie aan ouders doorvertellen. Kirsten is enorm empathisch, terwijl ze tegelijkertijd de kern uit het verhaal weet te halen. Ze legt ook helder de natuurlijke ontwikkelingsstappen bij kinderen uit. Je merkt dat ze zich goed voorbereidt en toch ook erg flexibel is en inspeelt op de actualiteit. Ze zoekt naar oplossingen die passen bij het kind, en ze is hierin creatief. Wonderlijk dat ze binnen korte tijd zoveel resultaten weet te boeken.”